24 September 2021 Login
     Zoek
Zwemmer Tamminga houdt conditie op peil
Zwemmer Tamminga houdt conditie op peil
Friday, February 19, 2010

EINDHOVEN - NZE-zwemmer Bastiaan Tamminga is voorlopig niet in het zwembad te vinden. De zwemmer met zeventien nationale titels op de korte baan houdt zich de komende maanden alleen bezig met loop-, cardio- en krachttraining.
De zwemmer doet dat in afwachting van het besluit of het EK korte baanzwemmen in december in Eindhoven wordt gehouden. Als dat besluit positief uitvalt dan besluit de zwemmer in overleg met Marcel Wouda, of hij de motivatie kan opbrengen om zich op te laden voor een Europees kampioenschap. Tamminga deed in december nog mee aan het EK korte baan in Istanbul Turkije.

Lange zwemcarrière
De bijna 29-jarige zwemmer kon in het najaar van 2009 nog niet aangeven of dat toernooi het laatste was van zijn lange zwemcarrière. Tamminga liet een besluit vooral afhangen van de resultaten die hij daar behaalde. Nu de kans groot is dat het EK korte baan naar Eindhoven komt, heeft hij een definitief besluit naar het voorjaar van dit jaar geschoven.

De zwemmer, die minstens aan vijftien internationale toernooien meedeed, behaalde brons in 2007 op de 4 x 50 wisselslag op het EK korte baan in Debrecen. Behalve de zeventien nationale titels korte baan heeft Tamminga ook vier nationale titels op de lange baan veroverd. Op de Nederlandse kampioenschappen sprint veroverde de boomlange zwemmer veertien titels.

Auteur: Hesen Eric
Bron: Omroep Brabant


Geplaatst op Friday, February 19, 2010 (Naar het archief op Sunday, March 21, 2010)
Geplaatst door Bastiaan Tamminga (webmaster)
Return

Syndicate  Print