24 September 2021 Login
     Zoek
Structuur Topzwemmen Nederland gereed
Structuur Topzwemmen Nederland gereed
Friday, September 22, 2006

(Persbericht van KNZB) NIEUWEGEIN – Na de aanstelling van Jacco Verhaeren, maart dit jaar, als technisch directeur Topzwemmen bij de KNZB, is inmiddels de totale structuur van het Nederlandse Topzwemmen richting 2008 met EK Eindhoven en OS Beijing gereed. Naast het Nationaal Zweminstituut Eindhoven (NZE) is in Amsterdam het Nationaal Zweminstituut Amsterdam (NZA) opgericht. Voorts zijn ook de trainers aangesteld. Fedor Hes en Martin Truijens worden de trainers bij NZA. Marcel Wouda wordt assistent trainer van Jacco Verhaeren bij NZE en Mandy van Rooden verlaat NZE om bondscoach jeugd te worden bij de KNZB. Daarmee is de bij de aanstelling van Verhaeren aangekondigde structuurverandering afgerond.

Door de oprichting van NZA met oud-wethouder Sport van het staddeel Amsterdam-Osdorp Piet Janssen als voorzitter komt er een einde aan de situatie dat er zich in Amsterdam twee verschillende organisaties bezighielden met topzwemmen. Trainers Martin Truijens en Fedor Hes die al in hetzelfde bad training gaven zijn nu ook formeel collega’s. Bij de oprichting van NZA was ook directeur Tom Krijns van Topsport Amsterdam nauw betrokken.

KNZB-directeur Jan Kossen is zeer tevreden over de ontwikkelingen: “Bij het oprichten van het Nationale Training Centrum in Amsterdam was samenwerking tussen de topsportorganisaties voor de KNZB een uitgangspunt. Alle betrokken partijen waren het daar inhoudelijk snel over eens. Nu de oprichting van NZA ook formeel een feit is kan iedereen zich in alle rust voorbereiden op de wereldkampioenschappen volgend jaar en uiteraard de Olympische Spelen in 2008.”
De nationale selectie vertrekt dit weekeinde naar Cyprus, de eerste trainingsstage voor de wereldkampioenschappen die in 2007 in Melbourne gehouden worden.


Geplaatst op Friday, September 22, 2006 (Naar het archief op Sunday, October 22, 2006)
Geplaatst door Bastiaan Tamminga (webmaster)
Return

Syndicate  Print