01 december 2021 Inloggen
     Zoek
Algemeen Nieuws
Algemeen Nieuws
Presentatie van ex-topzwemmer op het Anker
zaterdag 7 februari 2015 (3185 reads)

 

Iedere maand wordt er op basisschool Het Anker een presentatie gegeven door de leerlingen van één groep. Alle kinderen van de school en de betreffende ouders mogen daarbij aanwezig zijn. Deze maand was er een bijzondere afsluiting, niet door de kinderen maar door één van de ouders: ex-topsporter Bastiaan Tamminga hield een spetterende presentatie.

Lees verder
Algemeen Nieuws
60.000 Meter voor Roan en Stichting doe een wens
dinsdag 21 december 2010 (5157 reads)

Op 7, 8, 9 en 10 Februari 2011 gaat de 14 jarige Bente van Bergen in 4 dagen 60 kilometer zwemmen in zwembad de Molenhey te Schijndel.

Dit gaat zij doen voor haar broertje Roan. In februari is bij Roan leukemie geconstateerd. Hij wordt behandeld in verschillende ziekenhuizen waar Bente ook vaak mee naar toe gaat. Bente ziet daar niet alleen haar ziekr broertje maar ook andere kinderen die ziek zijn. Heel veel mensen zijn voor hen hard aan het werk. Daar ziet ze de artsen, diverse ouders en zoveel mensen die alles aanpakken om “iets” te kunnen doen. 
 

Met haar passie voor de zwem sport denk gaat ze iets voor Stichting Doe een Wens betekenen. 

 

Hiervoor zij veel sponsors nodig die deze actie financieel willen ondersteunen.
 
Elke sponsoring, hoe klein dan ook, is welkom.
Je mag het bedrag overmaken op
banknummer 74.84.84.183 t.n.v Actie Stichting "Doe Een Wens".

Natuurlijk steun ik Bente, Roan en Stichting doe een wens ook! Buiten mijn financiele donatie ga ik donderdag 10 februari meezwemmen met Bente! 7,5 KM voor een sprinter! Mijn langste training van afgelopen jaar waren 4 KM dus dit is ook voo mij een uitdaging.

Steunen jullie Bente ook? Financieel of zwemmen jullie mee?

Lees meer op de website van Bente

Lees verder
Algemeen Nieuws
.Punt
dinsdag 9 november 2010 (5288 reads)

 

Download als PDF

Veldhoven 9 November 2010 Door: Bastiaan Tamminga

In december 2009 stond ik voor een moeilijke keuze. Ik had een van mijn mooiste toernooien ooit gezwommen, de EK – Korte baan Istanbul. Nieuw Nederlands record op de 50 vlinderslag in een wereldtijd 22.74. Wat ga ik nu doen? De gedachte speelde door mijn hoofd dat de EK Kort bad 2010 wel eens naar Eindhoven zou kunnen komen. Wat zou het mooi zijn om nogmaals in eigen land, eigen bad een topprestatie neer te zetten. Aan de kwalificatie-eisen van de KNZB had ik inmiddels voldaan.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Een titel winnen is mooi maar...
dinsdag 23 februari 2010 (290 reads)

Een nationale titel winnen is mooi.
Een EK of WK limiet zwemmen is heel mooi.
Finale halen op een EK of WK is nog veel mooier.

Echter bij de geboorte van je dochter verbleken deze prestaties.
Zaterdag 13 Februari ben ik voor de eerste keer vader geworden.

Trots ben ik op mijn dochter Minke en mijn vrouw Yvonne.

Haar geboortekaartje is hier te vinden.

Vul ook even haar geboorteboek in!

 

Lees verder
Algemeen Nieuws
Zwemmer Tamminga houdt conditie op peil
vrijdag 19 februari 2010 (2127 reads)

EINDHOVEN - NZE-zwemmer Bastiaan Tamminga is voorlopig niet in het zwembad te vinden. De zwemmer met zeventien nationale titels op de korte baan houdt zich de komende maanden alleen bezig met loop-, cardio- en krachttraining.
De zwemmer doet dat in afwachting van het besluit of het EK korte baanzwemmen in december in Eindhoven wordt gehouden. Als dat besluit positief uitvalt dan besluit de zwemmer in overleg met Marcel Wouda, of hij de motivatie kan opbrengen om zich op te laden voor een Europees kampioenschap. Tamminga deed in december nog mee aan het EK korte baan in Istanbul Turkije.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Nieuwe Fina regels
dinsdag 17 maart 2009 (67 reads)

Afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom zwempakken.
Fina heeft nieuwe regels gepubliceerd. Het is even zoeken op het net wat de officiele regels zijn. Hierbij een link naar de DUBAI Charter van de FINA (Engels). Voor de mensen welke het liever in het nederlands lezen hier een google vertaling van de DUBAI Handvest van de Fina (Nederlands).

Algemeen Nieuws
Geschiedenis pagina aangepast
zaterdag 17 januari 2009 (284 reads)

De pagina met ijn prestaties heb ik aangepast.
Al mijn PR's en Prestaties van 2008 zijn toegevoegd.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Afvaardiging EK korte baan is bekend gemaakt
zondag 26 oktober 2008 (102 reads)

NIEUWEGEIN- Jacco Verhaeren, Technisch Directeur KNZB, heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de Europese Kampioenschappen Korte Baan in Rijeka (Kroatië), welke gehouden worden van 11 t/m 14 december 2008.

Heren                                     Dames                                   

Bastiaan Tamminga

Chantal Groot

Joeri Verlinden

Femke Heemskerk

Lennart Stekelenburg

Hinkelien Scheuder

Nick Driebergen

Inge Dekker

Robert Lijesen

Jolijn van Valkengoed

Robin van Aggele

Lia Dekker

Rudy Ted de Haan

Marleen Veldhuis

Sebastiaan Verschuren

Moniek Nijhuis

Stefan de Die

Ranomi Kromowidjojo

Thijs van Valkengoed

Sharon van Rouwendaal

 

Lenneke van Schaik

 

Tessa Brouwer

 

Clarissa van Rheenen

 

Saskia de Jonge

Op zwemkroniek.com staat een interessant artikel met als titel ''grootste afvaardiging ooit naar EK korte baan'' Klik hier om het artikel te lezen.

Algemeen Nieuws
Afscheid Martijn v/d Maagdenberg
dinsdag 30 september 2008 (87 reads)


Na een Jaar te hebben samengewerkt was het helaas tijd om afscheid te nemen van Martijn. Dit kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.
Hij was afgelopen zondag tijdens de estafettekampioenschappen onze erengast. Daarna zijn we gezellig met de gehele ploeg uit eten gedaan n de nodige herinneringen opgehaald. En maartij een heel mooi nieuw t-shirt gegeven. Vraag hem gerust wat de teks betekend zodra je hem in het bad ziet.

KKDWD! First member of the golden coach elite team.


Sporters welke martijn zullen missen.

Algemeen Nieuws
Eerste Maand trainen zit er op
dinsdag 23 september 2008 (93 reads)

De eerste maand trainen is al weer voorbij. Ook komen de eerste wedstrijden er weer aan.
Afgelopen maand heb ik meters gemaakt om de basisconditie na de vakantie weer op pijl te brengen.
Dat vind ik zelf de minder leuke trainingen, gelukkig is dat weer allemaal met een goed resultaat achter de rug.
Zondag start ik op de estafette kampioenschappen een druk programma voor mij ik verschijn vier keer aan de sart (Alleen de 100 schoolslag niet). Lekker weer kort bad wedstrijden. Ook heb ik me ingeschreven voor aken daar start ik drie op de 50 meter (weer geen schoolslag).

Ook heb ik in mijn leven een belangrijke keuze gemaakt ik ben op 11 September getrouwd! Met Yvonne Tamminga(Vanaf 11 september;)). Het was een geweldige dag. We hebben genoten van een mooie warme zomerse sepemberdag. Helaas zit door het werk van Yvonne en mijn voorbereiding voor de EK korte baan een huwelijksreis nu niet in. We gaan hiervan in december/jnuari na alle wedsrijden genieten.

Algemeen Nieuws
Artikel in QUEST
dinsdag 29 april 2008 (105 reads)

Deze maand staat in het tijdschrift QUEST een zeer uitgebreid artikel over het innosportlab in Eindhoven met mij in de hoofdrol. Voor meer informatie www.questmagazine.nl of kopen natuurlijk! Hieronder alvast een inleiding op het artikel.

 Gat in het water

De start was nooit zijn sterkste punt. Maar nu is er hoop voor zwemmer Bastiaan Tamminga. Dertien camera’s en een pak met zes lampjes moeten hem (en andere topzwemmers) helpen om een paar honderdsten winst te pakken.
Vandaag, in zijn zwempak met zes speciale, felle lampjes in zijn zwempak, hoopt Bastiaan Tamminga te achterhalen of hij bij de start misschien anders moet duiken. Hij gebruikte altijd de traditionele manier van starten: twee voeten naast elkaar, zijn handen ertussenin. Maar het kan ook anders. Daarbij moet hij op het startblok klaarstaan als een hardloper voor de honderd meter sprint: de ene voet voor de andere, de handen aan de buitenkant naast de voeten. Een ‘trackstart’ heet dat. Maar is die inderdaad sneller? De lampjes, en een batterij camera’s en software, moeten hem dat duidelijk gaan maken.

Algemeen Nieuws
Succesvolle eerste week in Lignano (Italie)
zaterdag 19 januari 2008 (70 reads)

Vannochtend heb ik de eerste week van het trainingskamp ter voorbereiding op de EK Eindhoven afgerond. Een week waarin het trainen anders is dan vorig jaar. Na de prestaties welke ik in december heb gedaan heb ik in overleg met mijn coach Marcel Wouda besloten mij meer te gaan richten op de 50 meter nummers (en de 100 op kort bad).
Als gevolg hiervan zijn mij trainingenschema en voeding aangepast. De zwemtrainingen zijn korter en meer gericht op snelheid en Techniek. De kwaliteit moet hoog blijven. Daarnaast is de krachttraining zwaarder geworden deze is meer gericht op maximaal kracht(Net zoals bij een 50 meter in zo'n kort mogelijke tijd zo veel mogelijk kracht leveren).
Als je minder meters gaat zwemmen heb je ok minder energie nodig. Daarom heb ik mijn voedingspatroon aangepast zodat ik in mijn haaienpakken blijf passen ondanks de trainingsverandering.

Afgelopen week is me zeer goed bevallen Donderdag zwom ik 24,37 seconden op de 50 vlinderslag (50m bad) wat 2 100e langzamer is dan op de OS/EK kwalificatie wedstrijd welke in december plaatsvond.

Nog een week te gaan hier in Lignano. Eerst een zondag rust dan er weer vol tegen aan! Ik kijk uit naar de EK!

Algemeen Nieuws
Goeiemoggel!
woensdag 5 december 2007 (542 reads)

Moggel!
De nieuwe reclamecampagne van KPN heeft heel wat teweeg gebracht. Overal wensen mensen elkaar tegenwoordig "goeiemoggel" en doen doen ze elkaar de "loeten" en is er een probleem dan "roggelen we het wiel". Nog nooit zijn er zoveel "kiklo`s inktvip" verkocht.

Vertraalhulp
Nu kan je je eigen tekst laten vertalen, zodat ook de medewerkers van "Vistransploftbedrijf Willep de Vriep" begrijpen wat je bedoelt.  Type of plak de tekst in het vak hiernaast en druk op de vertraalhulp-knop. De vertaling verschijnt
en die kun je weer kopieren en gebruiken. Veel plezier ermee!

Lees verder
Algemeen Nieuws
Geslaagd trainingskamp Lignano
zaterdag 6 oktober 2007 (66 reads)

Vandaag heb ik een zeer succesvol trainingskamp afgerond. Ik heb in de afgelopen weken duidelijk mijn grenzen verlegd. Ik heb tijden gezwommen waarvan ik niet wist dat ik het kon. 50 vlinderslag benen met fins 23.28! 50 vlinder benen met plank 29.89! En vele sprint- en duurzwem sets. Ook als sprinter moet je soms een 200 meter voluit zwemmen. Ik kijk met een goed gevoel terug en ben benieuwd naar de resultaten in Aken na een welverdiende rustweek.

Algemeen Nieuws
Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep winnaar Eindhovens Trots 2007!
zaterdag 8 september 2007 (94 reads)
12.000 stemmen ontvangen

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep is de nieuwe titelhouder Eindhovens Trots! Onder het toeziend oog van duizenden bezoekers nam directeur Jos van Gennip vrijdagavond tijdens het Eindhovens Trots festival op de Markt de Eindhovens Trots-award in ontvangst. De award is een fraai gestyleerde pauw van roestvrij staal, ontworpen door Peter Nagelkerke. Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep laat daarmee Risbotics, de Effenaar, Dutch Design Week en Centrum voor Kunstlicht in de Kunst achter zich. De tweede en derde plaats gingen naar respectievelijk Risbotics en Centrum voor Kunstlicht in de Kunst.

Het festival vormde de apotheose van de Eindhovens Trots campagne 2007. Onder ruime belangstelling en in een gezellige ambiance genoten de bezoekers van de verschillende optredens, de modeshow en de spectaculaire lasershow met swingende dansact, uitgevoerd door DéDé Danceballet. De kramen op de Markt waar Eindhovens Trots producten zoals sieraden, gebak, koekjes en tassen werden aangeboden, werden druk bezocht.

Eindhovens Trots is een stadspromotionele campagne, geïnitieerd door gemeente Eindhoven, City Dynamiek en VVV Eindhoven.

Algemeen Nieuws
Start Olympisch Seizoen
donderdag 26 juli 2007 (114 reads)

Deze week is voor mij het nieuwe seizoen gestart. Doordat ik vorig zeizoen direct na de NK Sprint vakantie ben gaan vierenstart ik nu wat eerder. De eerste twee weken doe ik enkel Krachtraining, Landtraining en Fietstraining. De tweede week van Augustus komt ook de zwemtraining er weer bij.

Ik was toe aan vakantie maar kijk er nu weer naar uit om te gaan pieken naar December waar veel wedstrijden op het programma staan (EK/Olimpische kwalificatiewedstrijd, EK Korte Baan en de NK).

Tevens wil ik komend jaar student af worden en mijn tweede HBO studie afronden.

Algemeen Nieuws
Bastiaan Tamminga Bachelor of Commerce
vrijdag 13 juli 2007 (163 reads)

Sinds gisteren mag ik de Titel Bachelor of Commerce achter mijn naam zetten.
Ik heb mijn HBO dilpoma Small Bussiness & Retail Management!

Ik kan tevreden vakantie vieren.
 

Algemeen Nieuws
Zeemeermannen, stoer, sexy en watervlug
donderdag 21 juni 2007 (718 reads)

Bastiaan staat in het juli nummer van de Linda. Samen met Tom van Oost (waterpolo: Polar Bears), Edgar de Vocht(Waterpolo: DWK), Benno Kuipers(Ex Zwemmer), Jeroen van den Berkt(Zwemmer: PSV) en Johan Kenkhuis (Ex Zwemmer) paraderen wij in de rubriek Zeemeermannen.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Studie SBRM afgerond met een 8!!
dinsdag 19 juni 2007 (139 reads)

Maandag 18 juni had ik mijn afstudeerzitting voor de opleiding HBO Small Business & Retail Management in Eindhoven. Na een pittig vragenvuur kreeg ik te horen dat ik een 8 heb gehaald voor mijn scriptie en verdediging. Ik ben super trots op dit resultaat. Ik ben Frank Hagemans (docent Fontys) bijzonder dankbaar voor zijn hulp en persoonlijke interesse.

Op naar de NK sprint (23 en 24 juni in Drachten, zie kalender)! 

Algemeen Nieuws
Vannochtend ineens heel Vittel wit
vrijdag 23 maart 2007 (645 reads)

Toen ik vannochtend wakker werd was heel Vittel wit. Vannacht had het veel gesneeuwd.
Nog twee zwemtrainingen en dan zit het trainingskamp er al weer op. Om een idee te geven hoe het er hier aan toe gaat (Trainen zwemmen slapen en af en toe een filmpje) heb ik foto's online gezet.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Trainingskamp Vittel
dinsdag 20 maart 2007 (106 reads)

Op het moment dat ik dit bericht typ zit ik al een week in Vittel. We zijn daar neergestreken met een grote ploeg 'WK-missers' om te werken naar het NK in juni. Twee weken alle gedachten richten op het zwemmen is het doel. Tijdens trainingskamp hoef je je verder nergens druk over te maken. Het trainen gaat erg goed, wel zwaar. Daarnaast ga ik 2 ochtenden mountainbiken door de bergen/heuvels. Zaterdag komen we weer thuis en zondag zwemmen we een wedstrijd. Daarna ga ik gauw mijn nieuwe neefje bekijken! Soms is het lastig dat ik door het zwemmen zulk soort dingen moet missen. 

Algemeen Nieuws
EK zwemmen, synchroonzwemmen & schoonspringen 2 weken vervroegd
donderdag 8 februari 2007 (3 reads)

Vandaag is bekend gemaakt dat de Europese Kampioenschappen zwemmen, synchroonzwemmen & schoonspringen gehouden zullen worden van 13 tot en 24 maart 2008 in Eindhoven. Klik hier om het persbericht van de KNZB te lezen.

Ik vind het een goede zaak dat de volgorde van het toernooischema in stand is gebleven, waardoor het zwemmen in de 2e week van het toernooi zal plaatsvinden. Deelname aan de WK korte baan in Manchester (start op 9 april) zal nu wel tussen vraagtekens geplaatst gaan worden.

Algemeen Nieuws
Euromeet Luxemburg
woensdag 24 januari 2007 (10 reads)

Aankomend weekend ga ik deelnemen aan de Euromeet in Luxemburg. De wedstrijden starten op vrijdagmiddag en eindigen op zondagavond. De bezetting is dit jaar bijzonder goed. Via mijn website zal ik jullie op de hoogte proberen te houden van mijn resultaten. Ik start op de volgende afstanden:
Zaterdag : 50m vlinderslag en 50m vrije slag
Zondag: 100m vlinderslag en 50m rugslag

Klik hier voor de volledige startlijsten.Algemeen Nieuws
Beste wensen
zaterdag 23 december 2006 (23 reads)

 

Een fijne kerst

en een

sportief 2007!

 

Groet,

Bastiaan Tamminga

Algemeen Nieuws
5 maal goud op NK korte baan Drachten
dinsdag 19 december 2006 (29 reads)

Afgelopen weekend heb ik tijdens de NK korte baan in Drachten 5 gouden medailles gewonnen. De 50 en 100 meter vlinderslag verliepen goed, met de eindtijden van respectievelijk 24.09 en 53.04 met de 100 meter ben ik tevreden. Toch slikken om te weten dat met deze tijden vorige week in de halve finales had gezwommen. Werk aan de winkel dus ...
Ook de 50 en de 100 meter rugslag heb ik gewonnen in 25.63 en 54.12. Ook met deze tijden ben ik tevreden. Tot slot leverde de 4 x 100m wisselslag estafette een gouden medaille op. Joeri, Ewoud, Patrick en ik zwommen naar een keurige 4.43.25 (mijn aandeel rugslag: 54.32).

De laatste 2 weken van december zullen voor mij niet in teken staan van zwemmen, ik ga lekker vakantie houden. Vanaf janauri ga ik me richten op de EK korte baan Debrecen en kwalificatie voor de EK lange baan EIndhoven 2008!! Mijn doel ligt vooral in het verbeteren van de 100m vlinderslag lange baan, ik wil de stap maken naar internationaal niveau.

Algemeen Nieuws
Limieten WK Melbourne aangepast
zondag 12 november 2006 (10 reads)

De normen en limieten voor deelname aan de Wereld Kampioenschappen lange baan in Melbourne (maart 2007) zijn aangepast. Reden hiervoor is het bekend worden van de eisen van FINA voor deelname aan de Olympische Spelen van 2008. De KNZB wil de normen voor deelname aan de OS 0,5% scherper maken dan de normen voor deelname aan de WK. Met de oude WK limieten was dit andersom.
Persoonlijk ben ik bijzonder blij met deze aanpassing. Omdat de regeling met terugwerkende kracht geldt, betekent dit dat ik tijdens de DOSC in april van dit jaar heb voldaan aan de eis voor deelname op de 50m vlinderslag (23.95, limiet aangepast 24.00). Aan de norm voor vormbehoud (24.24) heb ik in Budapest niet voldaan. Dit zal ik tijdens de WK kwalificatiewedstrijd op 1,2 en 3 december in Eindhoven gaan doen.
Het bekend worden van deze limieten geeft ook inzicht in de normen voor de OS in Beijing, mijn ultieme sportdoel. Omdat de 50m vlinderslag geen Olympisch nummer is zal ik me moeten gaan plaatsen op de 100m vlinderslag.

Algemeen Nieuws
Stem Sportief: Kieswijzer Sport
woensdag 1 november 2006 (605 reads)

Bron: www.sport.nl

Op 22 november zijn de Tweede Kamer verkiezingen. Wil jij ook de sport laten meewegen in je keuze voor een politieke partij? De NOC*NSF Kieswijzer Sport helpt je om te bepalen welke politieke partij het dichtst bij jouw ideeën over sport staat.

De Kieswijzer presenteert een 15-tal stellingen over een aantal thema's in de sport, waarover de politieke partijen al dan niet een standpunt hebben opgenomen in hun verkiezingsprogramma.

Je kunt op elke stelling je mening geven door te klikken op helemaal mee oneens, mee oneens, neutraal, mee eens of helemaal mee eens.  Je kunt na het beantwoorden van de stellingen aan maximaal drie onderwerpen die jij belangrijk vindt nog extra gewicht meegeven.

Het resultaat van je keuzes is een overzicht van de politieke partijen die het dichtst bij jouw opvattingen staan. Om de kieswijzer overzichtelijk te houden, hebben we een 7-tal politieke partijen opgenomen in de kieswijzer.

Succes met het invullen van de Kieswijzer Sport!

Lees verder
Algemeen Nieuws
Grappig nieuws
maandag 16 oktober 2006 (13 reads)

Overmoedige zwemmer gevonden na zoekactie

Groot alarm werd er geslagen, nadat de moeder van een iets te overmoedige zwemmer de politie had gebeld. De man had haar gezegd dat hij naar Engeland zou gaan zwemmen.

Na een grote zoekactie, waarbij reddingsboten, schepen van de politie, reddingsbrigades en helikopters van de politie en de Marine werden ingezet, werd de man vier kilometer uit de kust van 's Gravenzande aangetroffen. Hij kon nog zwaaien naar de helikopter die boven hem hing. Hij had al twee uur in het water doorgebracht.

Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis van Den Haag gebracht.
Bron: Fok.nl

Algemeen Nieuws
Topsport Symposium Hogeschool Utrecht
maandag 9 oktober 2006 (17 reads)

Talent (h)erkenning
Topsporter (h)erkend

Morgen (Dinsdag 10 oktober) ben ik aanwezig bij dit topsportsymposium georganiseerd door de Hogeschool Utrecht.  Ik neem deel aan het Topsporters Pannel.

Sprekers op dit symposium zijn:
Erica Terpstra - Voorzitter NOC*NSF
Pieter Tilstra - lid van FISU (Studentensport)
Prof. Dr. Nico W. van Yperen - Hoogleraar RU Groningen

Helaas is de inschrijving inmiddels gesloten. Meer informatie over het congres in de loop van de week.

Algemeen Nieuws
De eerste week met Marcel Wouda
maandag 9 oktober 2006 (2918 reads)

Moe.
Ja heel erg moe.
Na de eerste week trainen bij Marcel is dit het enige wat ik nog kan zeggen.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Stel je vraag aan... met antwoorden online
woensdag 27 september 2006 (638 reads)

Gisteren heb ik de vragen van sport.fok.nl beantwoord. Vandaag staan alle vragen met antwoorden online.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Mail Storing opgelost
maandag 25 september 2006 (1 reads)

Sinds donderdag is er storing op mijn mail (@bastiaantamminga.nl) alles wat na donderdag ochtend is verstuurd is niet aangekomen. Op dit moment is mijn provider aan het uitzoeken wat er mis is. Zodra het weer werkt breng ik jullie op de hoogte.

Update: Vandaag sinds 12.00 werkt de mail weer. Ik ben weer bereikbaar via mail.

Algemeen Nieuws
Nieuwe coach!
vrijdag 22 september 2006 (1 reads)

Na zes jaar komt er een einde aan de samenwerking met Mandy van Rooden. Mandy heeft een nieuwe functie aangeboden gekregen als Bondscoach Jeugd. Ik heb genoten van de zes jaar. Onder Mandy heb ik mijn eerste internationale toernooi behaald (Antwerpen 2001) en de vele daarop volgende. In 2003 was Mandy voor mij een aanleiding om naar PSV te komen waar ik met veel plezier, vooruitgang  en natuurlijk het afzien tijdens de zware trainingen heb getraind heb. Ik wens Mandy veel succes in haar nieuwe functie en dank haar voor de samenwerking.

Vanaf 1 oktober is Marcel Wouda mijn nieuwe coach. Ik kijk er naar uit om de gezette koers met Marcel door te zetten. Mijn doelen blijven onveranderd. Ik wil alles op alles zetten om in 2008 naar de Olympische spelen te gaan!

Algemeen Nieuws
Structuur Topzwemmen Nederland gereed
vrijdag 22 september 2006 (3001 reads)

(Persbericht van KNZB) NIEUWEGEIN – Na de aanstelling van Jacco Verhaeren, maart dit jaar, als technisch directeur Topzwemmen bij de KNZB, is inmiddels de totale structuur van het Nederlandse Topzwemmen richting 2008 met EK Eindhoven en OS Beijing gereed. Naast het Nationaal Zweminstituut Eindhoven (NZE) is in Amsterdam het Nationaal Zweminstituut Amsterdam (NZA) opgericht. Voorts zijn ook de trainers aangesteld. Fedor Hes en Martin Truijens worden de trainers bij NZA. Marcel Wouda wordt assistent trainer van Jacco Verhaeren bij NZE en Mandy van Rooden verlaat NZE om bondscoach jeugd te worden bij de KNZB. Daarmee is de bij de aanstelling van Verhaeren aangekondigde structuurverandering afgerond.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Stel je vraag aan...
vrijdag 15 september 2006 (631 reads)

Op het Sport Forum van Fok.nl ben ik tot 22 september te gast in stel je vraag aan...

Neem een kijkje en stel je vraag.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Start nieuwe seizoen
zondag 27 augustus 2006 (2 reads)

Vanaf morgen starten we weer met de zwemtrainingen in Eindhoven. Na een paar weken vakantie heb ik weer zin om te starten aan het seizoen. De eerste maanden zullen in het teken staan van de voorbereidingen op de EK korte baan (december, Helsinki) en kwalificatie voor de WK lange baan (maart, Melbourne). De voorbereidingen zal ik grotendeels doen in Eindhoven, ik heb de keuze gemaakt om niet mee te gaan naar het buitenland. De belangrijkste reden voor deze keuze is dat ik mijn studie op korte termijn wil afronden zodat ik me daarna volledig kan gaan richten op het behalen van mijn zwemdoelen. 

Algemeen Nieuws
Taper op Cyprus
zondag 9 juli 2006 (768 reads)

Afgelopen donderdag is voor mij de taper gestart. Eindelijk het verdiende herstel van het harde trainen. Door deze extra rust onstaat er extra energie om de laatste puntjes op de i te zetten. De accenten liggen op dit moment extra op het starten. Daarnaast natuurlijk ook op de onderwaterfase en een lange zwemslag.

Gisteren hebben we met de gehele ploeg een boot cruise gemaakt. Lekker relaxen en genieten van Cyprus.
Na deze cruise hebben we gedobberd in het zwembad op het dakterras wat aan onze kamer zit. Van deze gebeurtenissen heb ik enkele foto's online gezet.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Trainingskamp Cyprus
woensdag 5 juli 2006 (3 reads)

Afgelopen vrijdag ben ik voor de laatste voorbereidingen op het EK vertrokken naar Cyprus, waar wij met de gehele EK ploeg een 3 weken durend trainingskamp hebben om in de beste vorm in Boedapest aan de bak te komen.

De zwaarste trainingen zitten er voor mij op. Voor mij begint vanaf morgen de taper. (Rustperiode met minder zware trainingen en extra aandacht voor sprinten en techniek)

Via mijn website houd ik jullie op de hoogte van de vorderingen van mijn taper en natuurlijk de ploeg. Tevens doe ik mijn best op korte termijn enkele foto's van de omgeving en trainingsaccommodatie online te zetten.

Algemeen Nieuws
NK sprint 2006
zaterdag 24 juni 2006 (3 reads)

De eerste dag van de Nationale Kampioenschappen Sprint stond voor mij in het teken van de 50m vlinderslag. In een eindtijd van 24.11 (pr 23.56)  veroverde ik de titel voor de 4e maal op rij. Mark Veens eindigde als tweede in 24.55.
In de finale kwam ik ook uit op de 4 x 50m vrije slag estafette. Ook deze start leverde de Nationale titel op.

1. PSV

1.30.82

Patrick Martens

0.22.87

 

 

Jeroen vd Berkt

0.22.87     

 

 

Bastiaan Tamminga

0.23.20

 

 

Mark Veens

0.21.94 

                                                                                                                        

Algemeen Nieuws
NK sprint 2006
vrijdag 23 juni 2006 (3 reads)

Morgen en overmorgen worden in Roosendaal de Nationale Sprint Kampioenschappen gezwommen. Ik ben momenteel volop in voorbereiding voor het Europees Kampioenschap. Toch heb ik de keuze gemaakt om op 3 onderdelen aan de start te komen in Roosendaal om lekker te racen.
Zaterdag start ik op de 50m vlinderslag. Zondag worden de 50m vrije slag en de 50m rugslag gezwommen.

Algemeen Nieuws
Europese ranglijsten
vrijdag 5 mei 2006 (4 reads)

De Europese Ranglijst op de 50 meter vlinderslag lange baan, seizoen 2006 van dit moment laat een uniek beeld zien:

50m Fly

TAMMINGA, Bastiaan

81

NED

23.95

22 Apr

COOPER, Todd

83

GBR

24.05

18 Mar

CLAY, Matthew

82

GBR

24.08

17 Mar

RAJAKYLA, Matti

84

FIN

24.17

28 Jan

SERDINOV, Andreiy

82

UKR

24.25

17 Mar

BREUS, Sergiy

83

UKR

24.27

17 Mar

FOSTER, Mark

70

GBR

24.33

22 Apr

LEITH, David

80

GBR

24.40

5 Apr

MANKOC, Peter

78

SLO

24.41

11 Mar

MUNOZ PEREZ, Rafael

88

ESP

24.42

 22 Apr

Algemeen Nieuws
Een Robbertje Bartol
vrijdag 24 maart 2006 (722 reads)

Gisteren was ik bij een Robbertje Bartol (Omroep Brabant) Het gesprek staat nu online en is via de Podcast van: "Een Robbertje Bartol" te downloaden / beluisteren.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Donderdag live bij "Een Robbertje Bartol"
woensdag 22 maart 2006 (1 reads)

Donderdag (23-03) ben ik live op Omroep Brabant Radio bij Een Robbertje Bartol.
Het onderdeel Het Gesprek, een dagelijks langer – soms pittig – interview. Het gesprek wordt uitgezonden tussen 18.35 en 19.00 uur en is hier live te volgen. Natuurlijk is het in Brabant ook live op 87.6 FM.

Algemeen Nieuws
Fotoboek online
dinsdag 21 maart 2006 (807 reads)

Het fotoboek is af! Op dit moment staan er enkel nog wat algemene foto's in, en een hele mooie foto van het zwembad te Shanghai. Tijdens de WK Shanghai maak ik foto's welke te zien zullen zijn in het fotoboek.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Nieuws Archief en Sitemap Online
maandag 13 maart 2006 (724 reads)

Het nieuws archief is gevuld met het nieuws van de EK Triest en de Universiade.
Tevens is de sitemap online. Zodat je een goed beeld krijgt van de structuur van de site.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Nieuwe website
donderdag 9 maart 2006 (3069 reads)

Een nieuwe website met nieuwe techniek. (Nu ook te bekijken via FireFox) Nieuwe layout. Nieuwe uitgebreide geschiedenis. Alle Persoonlijke records weer up to date. Een gastenboek waar je zelfs een foto van jezelf kan uploaden! Graag verneem ik je reactie via het gastenboek of contactformulier.

Lees verder
Algemeen Nieuws
Nieuwe website!
woensdag 1 maart 2006 (0 reads)

Nog eventjes geduld en dan heb ik een compleet vernieuwde website! Op dit moment ben ik druk bezig met het vullen van de website!

Blijf de site in de gaten houden en zie binnenkort het resultaat!

Algemeen Nieuws
In gebruik name Nationaal Zwemcentrum Eindhoven
maandag 19 december 2005 (0 reads)

Vandaag is het Nationaal Zwemcentrum Eindhoven in gebruik genomen! Tevens was dit de laatste dag voor de sloop van het oude 50 meter bad. Hier heb ik enkele foto's van gemaakt!

Het 24 miljoen euro kostende complex, waarvoor de plannen al na de succesvolle Spelen van 2000 in Sydney ontstonden, behoort qua voorzieningen tot de wereldbaden. Het herbergt een 50-meterbad met een verplaatsbare keerwand, een 25-meter springbad met alle voorzieningen voor het schoonspringen en een beweegbare bodem. Bovendien is in de zwemtempel een speciaal vierbaans trainingsbad, waarin de zwemmers met dertien onderwatercamera's over de volle 50 meter, inclusief keerpunt, kunnen worden gevolgd.

Het bad biedt 3000 permanente zitplaatsen. Deze capaciteit kan worden uitgebouwd tot 4000. In april is de Dutch Open Swim Cup het eerste grote zwemevenement in het nieuwe bad. In maart 2008 vormt het bad in Eindhoven het toneel voor de Europese kampioenschappen. (Tekst ANP)

Zie: Foto's “2005 in gebruikname NZE”

Algemeen Nieuws
Een succesvol 2006!
maandag 19 december 2005 (0 reads)

Afgelopen weekend was de laatste wedstrijd van 2005. Ne heb ik lekker 2 weken rust.

Ik wens iedereen via deze weg een fijne kerst en een gelukkig 2006!

Algemeen Nieuws
EK lange baan 2008 toegewezen aan Eindhoven!!
zaterdag 10 december 2005 (0 reads)
Geweldig!
Algemeen Nieuws
EK in maart 2008 naar Eindhoven?
zaterdag 10 december 2005 (0 reads)

Vandaag zal in Triest bekend worden gemaakt waar de EK lange baan in maart 2008 gehouden gaat worden. De KNZB en Eindhoven hebben zich kandidaat gesteld evenals de Italiaanse zwembond met Turijn.
De EK lange baan in 2008 zal HET kwalificatietoernooi worden voor de Olympische Spelen in Beijng 2008. Het zal geweldig zijn als dit toernooi in ons eigen bad gezwommen gaat worden.
Een afvaardiging van KNZB, NZE/PSV, de staatssecretaris VWS en Ada Kok zullen vandaag hun uiterste best doen op de Europese Zwembond ervan te overtuigen voor Eindhoven te stemmen.

We wachten vol spanning af! 

Algemeen Nieuws
Zaterdag Nationale Speedo Dag
woensdag 14 september 2005 (0 reads)
A.S. Zaterdag ben ik aanwezig bij de Nationale Speedodag te Nieuwegein. Waar ik alle zwemmers en zwemsters wat ga vertellen over voeding. Dus wie weet tot zaterdag.
Nieuws  Archief   

Syndicatie  Afdrukken