01 december 2021 Inloggen
     Zoek
Wedstrijdnieuws
Wedstrijdnieuws
EK Korte Baan definitief naar Eindhoven
woensdag 30 juni 2010 (2168 reads)

(Bron: KNZB/Zwemkroniek)

De Koninklijke Nederlandse Zwembond heeft vandaag een definitieve toezegging ontvangen van de Europese Zwembond (LEN) over de organisatie van de EK Korte Baan. Het zwemevenement zal van 25 tot en met 28 november plaatsvinden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. Lange tijd was er onduidelijkheid over het doorgaan van het evenement. Eind vorig jaar bood de KNZB al aan het korte baantoernooi te willen organiseren, maar de LEN wilde niet toehappen. De KNZB heeft in o.a. energievoorziener E.ON een sponsor die niet matcht met EDF (Frans energiebedrijf, de sponsor van de LEN).

Lees verder
Wedstrijdnieuws
LEN congres besluiteloos over EK kortebaan Eindhoven
dinsdag 1 juni 2010 (1798 reads)

Bron: Hollandswimming.com

Op het LEN congres - dat op 28 en 29 mei plaatsvond in Cyprus -  is nog steeds geen besluit genomen of het Europees Kampioenschap kortebaan in Eindhoven door kan gaan. De verwachting was dat de LEN een standpunt zou innemen over de problematiek rond de sponsoren van de LEN en de KNZB. De LEN heeft als hoofdsponsor een Frans energiebedrijf en de KNZB heeft E-ON als hoofdsponsor. Beide energiebedrijven willen hun naam verbinden aan het EK kortebaan. De Nederlandse zwembond blijft achter haar sponsor E-ON staan. Erik van Heijningen is hoorbaar teleurgesteld over de houding van de Europese zwembond........
 

Lees verder
Wedstrijdnieuws
Swimcup
maandag 7 december 2009 (0 reads)
De eerste wedtrijd in de nieuwe pakken.
Dat was wel even wennen. Naast dat het weer lang bad was ook het nieuwe pak.

Toen ik mijn pakken uit de kast ging halen voor de wedstrijd kwam ik mijn eerste broek weer tegen (ik schrijf ltijd een datum in het pak zodat ik kan zien hoe oud deze is) waarin ik mijn eerste nationale record zwom in Alphen a/d Rijn in 2001 en mijn eerste EK Antwerpen 2001.
Het is al weer even eleden maar nu mocht deze FS1 weer aan.

In de seris zwom ik een goede race veel contole en een lekkere tijd 24,74. Ik had echt het gevoel dt ik een stk sneller kon in de middag. Helaas verloor k in de middag controle waardoor de race rommelig werd. Dit was ook te zien aan mijn tijd 24,84 (5e en niet door naar de volgend onde).

Gelukkig ging e 1e 25 super snel en gecontroleerd. Op naar de EK!
Wedstrijdnieuws
Wedtrijd Stavanger
woensdag 18 november 2009 (0 reads)
Afgelopen weekeinde heb ik op uitnodiging van de Zwemclub Stavanger (Noorwegen) een wedstrijd gezwommen.
Ik ben vaak gestart 5 afstanden met finales dus 10 keer.
Veel racen was mijn bedoeling van de wedstrijd!
Het racen werd naar mate het weekeinde vorderde steeds zwaarder al werd de kwaliteit beter. Ik kijk terug op een geslaagd weekeinde.
50 Rug Series: 25,1 (finale: 25,64 aan het einde van de sessie)
50 Vlinder 23,48
100 Rug 54,64
100 Vlinder 53,48
50 Vrij 22,50

Volgend weekeinde start ik in Nijlen Belgie op de 50 vlinderslag.
Wedstrijdnieuws
1KM Open water
zondag 12 juli 2009 (2031 reads)

Bastiaan in het openwater. Veel mensen kijken er vreemd van op. Een sprinter puur sang die in het binnenbad alles verder dan 100 meter al te ver vind nu gestart is op de 1 km open water.
Ja, ik wil de zomer lekker bezig zijn met zwemmen de NK Sprint was mij toernooi voor de zomer Als ik nu twee maanden stil ga liggen heb ik aan het begin van het seizoen een probleem me opstarten.
Daarom ben ik nu lekker aan het doortrainen en doe ik wat andere wedstrijden dan normaal.
Daarom stond ik ook aan de start bij de 1 km in Wijn en Aalburg.
Het waswel weer even wennen (het was zeker 6 jaar geleden toen ik mijn laatste open water zwom).
De heenweg stevige stroming tegen en de terug weg lekker stroming mee. Ik ben snel gestart (Die eerste 200 hou ik goed vol) daarna was het afzien en volhouden. Uiteindelijk kwam het samen met Alexander Hulleman uit op een eindsprint welke ik gewonnen heb(eindtijd 12,34,99).

Al het nieuws rondom de wedstrijd Wijk aan Aalburg en Bastiaan in het open water:
Vooraakondiging Babants Dagblad
Holland Swimming met Video

Lees verder
Wedstrijdnieuws
7 en 11!
zondag 28 juni 2009 (1985 reads)

7 en 11?
Ja afgelopen weekeinde ben ik voor de 7e keer Nederlands sprintkampioen geworden op de 50 vlinderslag in een tijd van 23,29(Nieuw kampioenschapsrecord).
De 11 staat voor het aantal keren dat ik op rij de 50 rugslag gewonnen heb op de NK sprint deze won ik met 24.80 een nieuw persoonlijk record (oude tijd 24.88 Riesa 2002!) tevens een nieuw kampioenschapsrecord.
De 50 vrije slag was een teleurstelling voor mij ik heb in de ochtend rustig gezwommen (gleed weg bij het keerpunt) en werd helaas uitgeschakeld. Deze pech heeft mij wel de energie bespaard zodat ik extra kon vlammen op de 50 rugslag!

De aankomende vier weken ga ik rustig doorzwemmen om zo vast een bodem te leggen voor volgend jaar. Zodat ik in december weer in topvorm op het EK sta!

Lees verder
Wedstrijdnieuws
NK Sprint 2009
vrijdag 26 juni 2009 (1973 reads)

Nog 1 nachtje en dan gaat de NK sprint weer van start.
Vandaag vertrek iknaar Alkmaar om mij op de laatste dingetjes voor te bereiden.
Zaterdag de 50 vlinderslag
Zondag 50 Vrije slag en 50 Rugslag
Waarschijnlijk start ik ook op de estafettes.

Lees verder
Wedstrijdnieuws
Swimcup dag 2 (Met video)
vrijdag 17 april 2009 (2199 reads)

Raar maar waar. Na mijn race op de 100m vlinderslag, waar ik tevreden over ben (55,17), kreeg ik te horen dat ik na de start meer dan 15 meter onder water gezwommen zou hebben. Ik ken mijzelf goed en weet dat ik veel risico's neem met het onder water zwemmen. Al weet ik ook als een van de besten waar de 15 meter is. Na analyse van de videobeelden bleek dan ook dat ik precies op 15 meter boven ben gekomen. Helaas mogen beelden niet gebruikt worden om een diskwalificatie terug te draaien.


Het beeld is van een matige kwaliteit doordat het geknipt is uit de video.

Klik lees verder voor de video!

Lees verder
Wedstrijdnieuws
Swimcup Dag 1
donderdag 16 april 2009 (1956 reads)

De eerste dag moest het direct gebeuren.
Tijdens de series zwom ik een goede en gemakkelijke race 24,15 een zeer goede tijd voor de ochtend.
Helaas liep het tijdens de finales iets anders dan verwacht. Ik had een zeer slechte laatste 20 meter weinig grip ik kwam uit op 24,17(4e plaats).

Lees verder
Wedstrijdnieuws
Snelle tijd met 1 pak
dinsdag 24 maart 2009 (1964 reads)

Afgelopen zaterdag heb ik tijdens de limietwedstrijd in Eindhoven voor het eerst met een LZR gezwommen zonder een broek er onder.
Het voelde vreemd. Maar gelukkig wsas het een kwalitatief goedce race. 24,37 is dan ook minder dan 0,5 sec boven mijn PR.
Tevreden kijk ik terug op mijn 1 pak ervaring. Op naar de Swimcup!

Lees verder
Wedstrijdnieuws
Eerste wedstrijd
dinsdag 17 maart 2009 (65 reads)

Het is al weer even geleden dat ik mijn site heb bijgewerkt. Dat wil niet zeggen dat ik stil heb gezeten. Het tegenovergestelde juist. Ik heb veel meters gemaakt in het begin van dit jaar. Helaas was deze vermoeidheid ook goed te zien op de wedstrijd in Uster.
Nu ben ik bezig met mijn ding! SNELHEID.
Aanstaande zaterdag is de eerste wedstrijd op lang bad. IK zwem in Eindhoven de 50 vlinderslag.

Door de nieuwe Fina regels zal het even wennen worden voor mij om nog maar 1 pak aan te doen. Echter verwacht ik dat dit grotendeels tussen de oren zit en ik hier geen nadeel van ondervind. Ik ben benieuwd zaterdag of de snelheid aan het komen is!

Wedstrijdnieuws
Mission accomplished: onder de 23 seconden
maandag 22 december 2008 (2152 reads)

Eindelijk het is gelukt! De 50 vlinderslag binnen de 23 seconden af te leggen.
Gisteren zwom ik tijdens de laatste finale sessie van de NK korte baan Amsterdam 22,97! Daarmee verbeterde ik het nationaal record met 0,15 seconden! Tijdens de EK had ik al door dat er ruimte in mijn race zat. Deze race was bijna optimaal alleen het keerpunt kan nog een stuk sneller.
In de ochtend heb ik ook de 100 vrije slag gezwommen ik zwom een tijd van 48,28 een pr van 1,4 seconde. Ik voel mij net weer een jeugd zwemmer en ben ook heel blij met deze tijd. In de middag heb ik deze niet gezwommen op een optimale race te zwemmen op de 50 vlinerslag.

Klik op lees verder om de beelden van NOS Studio sport te zien

Lees verder
Wedstrijdnieuws
NK Korte baan 2008
vrijdag 19 december 2008 (96 reads)

De eerste dag ven de NK zit er op.
Tijdens de series zwom ik een tijd van 24.00, een race waar nog ruimte in zat.
Tijdens de finales zwom ik 23,87 en eindigde 0,09 sec achter Robert.

Helaas zat er niet meer in. De verkoudheid die op is gekomen na de EK eist veel energie.
Ik heb daarom besloten morgen niet te starten op de 100 vlinderslag en 50 rugslag. Om zo een dag te rusten en te kijken of ik zondag in een betere staat kan starten aan de 100 vrij en 50 vlinderslag.

Wedstrijdnieuws
PR 50 Vlinder lang bad
maandag 8 december 2008 (64 reads)

Wow dit had ik niet verwacht. Ik weet dat het goed loopt op kort bad. De vlinder onderwaterfase is sneller dan ooit. Gelukkig is het zwemmen ook heel goed en kwam ik zaterdag tijdens de Swimcup verassend tot een pr op de 50 vlinderslag 23,87 eindelijk 0,01 sec sneller dan Pieter. Met deze tijd neem ik de tweede plaats in op de eeuwige ranglijst.
Met deze prestatie heb ik de grote prijs van de gemeente Eindhoven en een mooie teddybeer gewonnen.
Tijdens de series zwom ik heel gemakkelijk naar 24,43.
Uitslag Finale:
1. Bastiaan Tamminga 23,87
2. Robin van Aggele 23,92
3. Joeri Verlinden 24,07

Wedstrijdnieuws
Wederom onder de 50
woensdag 26 november 2008 (53 reads)

Vorige week heb ik wederom onder de 50 seconden gezwommen.
Tijdens een limietwedstrijd in Eindhoven zwom ik 49,86 een fractie langzamer dan de wedtrijd in Stavanger. Mooi om te zien dat de vorm zo aanhoud. Op naar de Swimcup, EK en NK. De EK is mijn hoofddoel daarnaast wil ik op andere afstanden pieken op de NK. De Swimcup is voor mij een lekkere opwarm wedstrijd.

Wedstrijdnieuws
Uitslag Belgische Kampioenschappen
zaterdag 15 november 2008 (72 reads)

Vandaag hebben we, op uitnodiging van vereniging OZV, deelgenomen aan de Belgische Kampioenschappen in Wachtebeke. Onze teamgenoot Tom van Geneugden zwemt voor deze vereniging.

De 100m vrije slag was een drama, eindtijd 51.48. De 50m vlinderslag ging in de ochtend wel redelijk in 23.83. In de finale vanmiddag ging het nog iets harder in 23.63. Zoals ik vorige week ook al concludeerde is mijn basisniveau op de 50m vlinderslag veel sterker geworden. Dat geeft een prima gevoel richting de EK korte baan. 

Wedstrijdnieuws
Stavanger: vervolg
zondag 9 november 2008 (61 reads)

Inmiddels zijn onze uitslagen ook via andere websites al doorgekomen. Hinkelien heeft een NR gezwommen op de 50m rugslag, SUPER!

Zaterdag en zondag heb ik een supervol programma gezwommen met series in de ochtend en superfinales in de middag. Voor mij een uitzonderlijk wedstrijdprogramma. Marcel en ik vonden het belangrijk om te zien of ik dit racen aan kan. Al met al een super weekend met aardige tijden. Ik maak hier een samenvatting.

Mijn tijd van 24.96 op de 50m rugslag was geweldig in de series. In de superfinale was ik echt op. De 100m rugslag ging in 55.93 (mijn PR is 53.48 sinds de WK korte baan van april dit jaar). In de superfinale kwam ik uiteindelijk tot 55.16.

De 50m vlinderslag zwom ik in de series in 23.74, in de superfinale kwam ik tot 23.50. Ik ben erg tevreden met deze tijden. Mijn basisniveau ligt nu weer een stukje hoger dan vorig seizoen, toen ik op de EK kb 23.7 zwom. Met het oog op de komende EK heb ik alle vertrouwen in een mooie tijd en een finaleplaats. De 100m vlinderslag zwom ik in de series in 54.68 en in de superfinale in 53.38, Mijn PR staat sinds de NK in december 2007 op 52.4. Toch ben ik wel tevreden met de tijd uit de finale omdat het mijn laatste nummer was en ik merkte dat de kracht ontbrak om perfect te blijven zwemmen.

De vrije slag afstanden waren wederom super dit weekend. Ik heb een PR gezet op de 100m vrije slag met 49.71. De finale heb ik niet gezwommen omdat dat echt teveel van het goede zal worden. De 50m vrije slag zwom ik in 22.13 in de finale. Dat is gewoon een super tijd!

Ik ben op alle afstanden als eerste geeindigd!

Wedstrijdnieuws
Stavanger: series dag 1
vrijdag 7 november 2008 (60 reads)

De eerste series zitten erop. Ik ben zeer tevreden over de 50m rugslag, ik zwom 24.96. Ik heb 1 keer in mijn zwem carriere sneller gezwommen, tijdens de EK in 2002 (24.88), destijds was dat een NR. Inmiddels is het NR in handen van Nick Driebergen met 24.44. 

De 50m vrije slag ging in 22.7, ik was niet zo tevreden over de race. Ik zwom te gehaast. Dat wil ik in de finale wel verbeteren. Mijn PR staat op 22.05 na de wedstrijden in Aken van oktober.

Voor de liefhebber, hier zijn te uitslagen te vinden: http://www.medley.no/ltstevner.aspx?stevne=705

Wedstrijdnieuws
Stavanger
donderdag 6 november 2008 (96 reads)

We zijn veilig aangekomen in ons hotel in Stavanger. Van morgen tot en met zondag zullen we deelnemen aan een internationaal evenement. Hinkelien, Robert en ik hebben een vol programma. Ik zal proberen jullie via de website op de hoogte te houden van onze resultaten!

O ja, onze kersverse met een award bekroonde ''OLYMPIC COACH'' is ook mee, wat zouden we zonder Marcel moeten.

Wedstrijdnieuws
(Op)nieuw Nederlands Record!
zondag 19 oktober 2008 (84 reads)

Gisteren heb ik Aachen deelgenomen aan het Schwimm Festival. Het is wel een beetje traditie geworden om (hard) te zwemmen in Aachen.

Mijn missie was het zwemmen van een EK richttijd op de 50m vrije slag. Met 22.42 op de NK in December voldeed ik net niet aan de richttijd voor de EK estafette 4 x 50m vrije slag. Daarnaast bezette ik met deze tijd de 5e plaats in de Nederlandse ranking en we weten dat er slechts 4 plaatsen te vergeven zijn. In Aachen zwom ik in de ochtend al 22.12 en in de middag zelfs 22.05! Daarmee ben ik zo goed als zeker van een estafetteplaats voor de EK (Reijka, december 2008). Ik ben nu namelijk de snelste Nederlander van dit seizoen (alleen Pieter van den Hoogenband zwom sneller met 21.9 maar hij heeft een punt achter zijn zwemloopbaan gezet na de OS). Missie meer dan geslaagd!

De 50m vlinderslag ging in de ochtend redelijk met een eindtijd van 23.8. In de middag verraste ik mezelf met een nieuwe Nederlandse Recordtijd van 23.25! Het record stond sinds december 2007 op mijn naam (23.48) waarna ik het in april in Manchester verscherpte naar 23.32.

Een geweldig weekend!! Ter voorbereiding op de EK korte baan zal ik in het weekend van 8 november deelnemen aan een toernooi in Stavanger (Noorwegen). Ik ga met Hinkelien en Robert deelnemen aan dit toernooi.  

Wedstrijdnieuws
Succesvolle NK Estafette
dinsdag 30 september 2008 (88 reads)

Afgelopen Zondag ben ik met mijn ploe Eiffel swimmers PSV gestart op deNK estafette. Ik had een zware taak.. ik moest namenlijk 4 keer starten. Helaas liep de rugslag niet zoals verwacht met een persoonlijke 56,33 in de wissel estafette. De 4 keer 100 rug was te snel op de wisselslag estafette. Ik als sprinter merk sta maar al te goed.
Gelukkig had ik voor de vinderslag estafette veel rust en zwom een 53,92. Om vervolges te starten op de 100 vrije slag. Ik had  het geluk dat ik mocht starten en opende in een nieuw PR (50,72). Om vervolgens met onze gehele ploeg de gouden medaille in ontvangst te nemen. Een succesvolle eerste wedstrijd.

Wedstrijdnieuws
Bastiaan wint de diamond swimming race Antwerpen
maandag 28 juli 2008 (123 reads)

Afgelopen weekeinde heb k meegedaan aan de diamond swimming race in Antwerpen.
Vrijdag de series op de 50 vlinderslag (24,32 snelste seizoenstijd). En zondag een afvalrace starten met 8 waar er elke ronde 2 personen afvallen. Uiteindelijk was ik degene die de laatste race won met de volgende tijden 25,9 - 26,6 - 25,6 - 24,72. Mooie tijden zeker als je de vierde ker er nog zo'n tijd uit kan persen. 
Met mijn 50 vlinder tijdens de series heb ik de hoogste aantal Fina punten behaald op dit toernooi en daarmee een diamant gewonnen.

Nu ga ik genieten van 3 weken rust. Daarna weer vol aan de bak voor de EK korte baan.
Iedereen op de spelen heel veel succes!
Iedereen thuis (waaronder ikzelf) veel kijkplezier!

Wedstrijdnieuws
Tamminga al 10 jaar kampioen op nk sprint
dinsdag 24 juni 2008 (409 reads)

NZE-zwemmer Bastiaan Tamminga heeft het afgelopen weekend tijdens het NK Spint voor het tiende jaar op rij de 50m rugslag gewonnen.

Lees verder
Wedstrijdnieuws
WOW!!
zondag 22 juni 2008 (207 reads)

50m vrije slag
22.50 3e plaats

50m rugslag
25.15 kampioenschapsrecord !! 10e keer Nederlands Kampioen!!

Wedstrijdnieuws
NK sprint
zaterdag 21 juni 2008 (160 reads)

Ik ben super tevreden over mijn eerste dag op de NK sprint. Met 23.40 op de 50m vlinderslag heb ik mijn 2e tijd ooit gezwommen. Tijdens de WK in Manchester (april 2008) zette ik het Nederlands Record met 23.32. Het is het 6e jaar op rij dat ik op de NK sprint de 50m vlinderslag win. De tijd van gisteren was goed voor een kampioenschapsrecord (er is dus nog nooit harder gezwommen door een Nederlander tijdens de NK).

Dat is ook meteen het bruggetje naar de wedstrijd van zondag. Ik wil voor het 10e jaar op rij de 50m rugslag gaan winnen. Daarnaast wil ik morgen op de 50m vrije slag onder de 23.38 blijven en daarmee de limiet voor de EK korte baan afdwingen.

Ik houd jullie op de hoogte van de resultaten!

Wedstrijdnieuws
NK
maandag 9 juni 2008 (193 reads)

De NK is weer voorbij. Het was een goede NK het geeft aan dat de vorm nu al goed is dus dat belooft wat over twee weken op de NK Sprint.
Hierbij de uitslagen:
50 Vrije slag: Series 23,73 Finale: 24,07
50 Rugslag: Series 27,03 Finale: 27,06 (3e)
50 Vlinderslag: Series 24,34 Finale: 24,35 (2e)

Wedstrijdnieuws
Start NK
donderdag 5 juni 2008 (149 reads)

Vanmiddag starten de series van de NK. Wel gek om in de middag series te zwemmen. Gelukkig heb ik dit voor de EK al kunnen oefenen in Zweden.
Het kost meer moeite om goed wakker te worden om hard te zwemmen. Daarom gebruik ik ook hulpmiddelen (Lichtwekker en een energy Light).
Vanmiddag start ik in de series op de 50 Vrije slag. Morgen de 50 Rugslag en zaterdag de 50 Vlinderslag.

Wedstrijdnieuws
Grand Pricx Upsala
dinsdag 11 maart 2008 (101 reads)

Finales in de ochtend? Ja afgelopen weekend in Uppsala waren de finales in de ochtend. Ik vond het maar raar. Het is heel vreemd om je dna de finales weer op te laden om in de middag weer series van de volgende dag te zwemmen. Over de resultaten op de 100 vlinderslag series ben ik zeer tevreden. De 50 meter kwam er helaas niet helemaal goed uit. Er zat toch nog te veel vermoeidheid in. Daarom heb ik deze week absolute rust. Weinig zwemmen maar wat ik zwem met hoge kwaliteit. Daarnaast veel rusten en slapen.
Resultaten Uppsala:
50 Vlinderslag Series: 25.12
50 Vlinderslag Finales: 25.06
100 Vlinderslag Series: 56.37
100 Vlinderslag Finales: 57.10
50 Vrije Slag Series: 24.33

Wedstrijdnieuws
Op dreef voor de EK
dinsdag 4 maart 2008 (77 reads)

Afgelopen weekeinde heb ik in wachterbeke meegedaan aan de Spperprestige. Het was moeizaam op gang komen (series) gelukkig zat de dag er na tijdens de finales de snelheid er goed in.
Series:
50 Vlinderslag: 25,03
50 Vrije Slag: 24,69
100 Vlinderslg: 56,97
Fianales:
50 Vlinderslag: 24,77 (1e)
50 Vrije Slag: 24,16 (1e)
De 100 vlinderslag heb ik hier niet gezwommen om mij optimaal te kunnn concentreren op de 50 meters.

Aanstaand weekend start ik op dezelfde nummers op de Grand Prix te Uppsala (Zweden).

Wedstrijdnieuws
Limietwedstrijd Eindhoven
maandag 11 februari 2008 (78 reads)

Ziek? Ja het heerst. Helaas heeft de verkoudheid mij ook getroffen. Hellaas kan je dan niet optimaal trainen en al zeker geen wedstrijd zwemmen. Daarom heb ik afgelopen dinsdag besloten de 100 vlinderslag niet te zwemmen. Dat was een goede keuze. Hierdoor kon ik mij optimaal concentreren op de 50M Vlinderslag (25,04) en de 50M Vrije slag (24,68). Helaas was ik nog niet helemaal fit maar ik kijk goed terug op de gezwommen tijden. Nu zorgen dat ik weer snel fit ben!

Wedstrijdnieuws
Nationaal record op 50m vlinderslag
zondag 23 december 2007 (138 reads)

Zondag heb ik in Amsterdam het jaar op gepaste wijze afgesloten. Een gouden medaille in een nieuw Nationaal record op de 50m vlinderslag in een tijd van 23.46. Het oude record stond sinds 2001 op naam van Joris Keizer met 23.50. Tweede werd Pieter van den Hoogenband (23.86) en derde Joeri Verlinden (23.97).

Ik ben super trots op deze prestatie. Hiermee heb ik kwalificatie voor de WK korte baan in Manchester (9 t/m 13 april 2008) afgedwongen. Het was een race waarin alles klopte, echt super!!

We hebben het toernooi afgesloten met een gouden medaille op de 4 x 100m wisselslag. Mijn aandeel in de rugslag (54.99) was niet echt een toptijd.

De oogst van een weekend Amsterdam: 4 x goud, 1 x zilver en 1x brons.

Foto: Fred Willemsen
Ik wens iedereen fijne feestdagen en een mooie start van het nieuwe jaar.

Wedstrijdnieuws
Zilver, goud en goud
zaterdag 22 december 2007 (132 reads)

Zaterdag heb ik op de NK korte baan in Amsterdam een druk, maar succesvol, programma gedraaid. De dag begon met zilver op de 100m vlinderslag in een mooi PR van 52.49. Joeri Verlinden werd eerste in 52.46. Ewoud eindigde als derde.
De 50m rugslag heb ik gewonnen in 25.46. Deze race was wel erg kort op de 100m vlinderslag, waardoor ik niet echt tot een goede tijd kon komen.
De dag werd afgesloten met een gouden medaille op de 4 x 100m vrije slag. Ik zwem niet vaak de vrije slag. Mijn splittijd van 49.64 verbaasde me dan ook enorm. De complete uitslag:

Eiffel Swimmers PSV 1

 

 

 

3:18.49

+0,77

 

 

 

 

 

 

Robert Lijesen
Joeri Verlinden

+0,77
+0,34

23.48
23.86

49.01
49.77

 

Bastiaan Tamminga
Stefan Oosting

+0,28
+0,42

23.27
23.55

49.64
50.07

Wedstrijdnieuws
Een goed begin ...
zaterdag 22 december 2007 (181 reads)

De NK is voor mij goed begonnen. Ik ben als 3e geeindigd op de 50m vrije slag achter Pieter van den Hoogenband en Robert Leijsen in een super persoonlijk record van 22.42. In de series had ik mijn PR al teruggebracht naar 22.77 (oude pr 23.04)

Zaterdag kom ik in actie op de 100m vlinderslag, 50m rugslag en waarschijnlijk de 4 x 100m vrije slag estafette.

Ik houd jullie op de hoogte.

Wedstrijdnieuws
Op koers
maandag 12 november 2007 (52 reads)

Afgelopen zaterdag heb ik tijdens wedstrijden in eindhoven op koers ben voor de piekmomenten in December (De Swimcup en de EK Korte Baan). Ik zwom op de 50 vlinderslag 24,76 een hele nette race waar duidelijk in te zien is dat ik genoeg getraind heb en vanaf het einde van deze week vooral rust nodig heb.

De 100 vlinder was voor mij ver boven verwachting een 55.79! Dit is de snelste tijd ooit die ik ongetaperd gezwommen heb. Ik kijk uit naar de taper en vervolgens de wedstrijden waar we zo hard voor getraind hebben!

Wedstrijdnieuws
Snel in Eindhoven
maandag 22 oktober 2007 (115 reads)

Afgelopen zaterdag zwom ik een limietwedstrijd in Eindhoven. Deze verliep goed. Ik had goede concurentie van Pieter op de 50 vlinderslag. Dit motiveerde om sneller te zwemmen. Ik zwom dan ook bijna even snel als afgelopen NK. Mijn tijd was 24.70 (Pieter 24.32).

De 100 vlinderslag heb ik afgelegd in 56.88. Ik ging iets langzamer af dan de vorige keer maar wel ruim 0.6 seconde sneller op de terug baan.

Ik kijk nu al uit naar de taper! Eerst nog een aantal weken heel hard trainen!

Wedstrijdnieuws
Aken zeer succesvol
zondag 14 oktober 2007 (78 reads)

Wow dat ging hard allemaal. Ik stond verbaasd van mijzelf. Het trainingskamp werp nu al zijn vruchten af!
In de series van de 50 vlinder had ik 24.05 helaas ging mijn aantik niet helamaal goed daar heb ik iets laten liggen. In de middag had ik een super race 23,98!!! Alles klopte een zeer snelle tijd voor dit moment! Natuurlijk liggen er nog verbeterpunten deze komen vanzelf zodra ik volledig uitgerust ben.
De 200 vlinderslag ging ook goed 2.04,73. (1 sec sneller dan vorig jaar)
Kortom ik ben heel erg tevreden en kijk uit naar de EK korte baan!

Wedstrijdnieuws
Eerste wedstrijd
maandag 17 september 2007 (85 reads)

Afgelopen zaterdag heb ik mijn eerste wedstrijd van het seizoen gehad. Ik kijk hier met een heel goed gevoel naar terug. Ik zwem beduidend sneller en netter dan de start van vorig seizoen.Het was een 50meter bad wedstrijd.  De 50 vlinderslag deed ik in 25,01. De 100 vlinderslag zwom ik in 57.55.

Wedstrijdnieuws
Fantastisch slot van een moeizaam seizoen!
zondag 24 juni 2007 (103 reads)

Afgelopen weekend heb ik een zeer succesvol NK sprint gezwommen. 4 maal goud, een NR en 2 limieten voor de EK korte baan was de oogst. 
Zaterdag zwom ik in de halve finale onder de richttijd voor de EK korte baan (december 2007 Debrecen) met 23.73. In de finale tikte ik als 1e aan in 23.71, voor Robin van Aggele (23.95). Een nette tijd. De zaterdagmiddag eindigde met een gouden medaille op de 4 x 50m vrije slag (Patrick, Jeroen, Ewoud en ik).
Zondagmiddag behaalde ik voor het 9e jaar op rij de titel op de 50m rugslag in 25.29. Met de estafette op de 4 x 50m wisselslag startte ik in 25.20. Dit was wederom onder de richttijd voor de estafettelimiet voor Debrecen. Het vervolg van Jeroen, Ewoud en Patrick was geweldig wat eindigde in een Nationaal Record voor verenigingen: 2.39.40 (oude record hadden we in 2000 gezwommen met DWK 2.40.44).

We hebben tot slot in stijl afscheid genomen van Erwin Maas met een champagnedouche. Erwin super bedankt voor alle lol, steun, advies en geloof in mij!!

Foto's: Jos van Kuijeren (www.zwemkroniek.com).

 

Wedstrijdnieuws
2e en 3e dag NK
maandag 4 juni 2007 (98 reads)

Zaterdag heb ik de 100 vlinderslag gezwommen. In de series ben ik hard afgegaan en heb ik de terugbaan rustig aan gedaan zodat ik me kon sparen voor de middag. Ik kwam uit op een tijd van 56.81. In de middag ging ik hard af 25,35 de laatste 25 meter gingen erg zwaar en eindigde in een klein beetje teleurstellende tijd van 55.53.

Zondag morgen werd ik wakker met een flinke hoofdpijn, koorts en verkoudheid. Als ik iets wil behalen ga ik er helemaal voor zo startte ik in de ochtend gewoon op de 50 vlinderslag (25,05) na een goede middagrust mocht ik de finale zwemmen waar ik mij met een tijd van 24,63 kwalificeerde vor de EK 2008 te Eindhoven.

Ik ben er bij in 2008!

Wedstrijdnieuws
Eerste dag in Amsterdam
vrijdag 1 juni 2007 (84 reads)

De eerste ochtend in Amsterdam ben ik gestart op de 50m vrije slag. Ik was erg tevreden over mijn 24.15 een PR van bijna 2 tienden. Ik eindigde op de 9e plaats wat recht geeft op een start in de B finale. Vanmiddag heb ik de 50m vrije slag in vlinderslag afgelegd. Ik ben natuurlijk op het NK gekomen om hard te zwemmen op de 100 en 50m vlinderslag. Ik heb dit dan ook gezien als een test. Mijn 24.79 viel me dan ook wel een beetje tegen. Morgen ga ik er weer vol tegenaan!!

Wedstrijdnieuws
Deelnemerslijsten NK zwemmen
vrijdag 25 mei 2007 (78 reads)

De KNZB heeft de deelnemerslijsten voor het NK van volgende week bekend gemaakt. Klik hier om de deelnemerslijsten te bekijken.

Ik zal van start gaan op de 50m vrije slag (vrijdag), de 100m vlinderslag (zaterdag) en de 50m vlinderslag (zondag).

Wedstrijdnieuws
Brabantse Kampioenschappen
zondag 20 mei 2007 (29 reads)

Vandaag heb ik mijn laatste wedstrijd voor de Nationale Kampioenschappen gehad. IK heb de 100 vlinderslag gezwommen op de Brabantse kampioenschappen. Mijn eindtijd 56.86 en een eerste plaats. Ik ging af in 26.20. De tijden zijn goed voor dit moment. Nu nog een 10 dagen rust en dan het piekmoment van het jaar!

Wedstrijdnieuws
Uitslagen Flanders GP Brugge
maandag 7 mei 2007 (101 reads)

Ook onze zuiderburen hebben een Grand Prix circuit opgezet. Afgelopen weekend in Brugge werd maar liefst een prijzenpot van € 16.000 verdeeld.

Zaterdag eindidgde ik als eerste op de 50m vlinderslag in 25.86 (series 25.70). Met name de tijd viel me tegen. Ik was erg veel bezig met het proces van de race (start, onderwaterfase en techniek). De snelheid moet er de komende weken richting NK nog inkomen.
Zonderdag heb ik de 100m vlinderslag (57.79) en de 50m rugslag (27.70) gezwommen. Ik was met name tevreden over de races.

De komende weken staat de training is het teken van de voorbereiding op het NK (1-2-3 juni Amsterdam).

Wedstrijdnieuws
Wedstrijd Brugge
vrijdag 4 mei 2007 (73 reads)

Zaterdag en zondag zal ik deelnemen aan een zwemwedstrijd in Brugge. Ik zal starten op de 50 en 100m vlinderslag en de 50m rugslag. We komen steeds dichterbij het NK (juni Amsterdam). Dit weekend hoop ik de voooruitgang van de laatste tijd terug te zien. Ik houd jullie op de hoogte van de resultaten.

Wedstrijdnieuws
Limietwedstrijd Eindhoven
maandag 26 maart 2007 (47 reads)

Zaterdagavond zijn we teruggekomen uit Vittel. Zondagmiddag stond er een limietwedstrijd op het programma. Ik heb de 100m vlinderslag gezwommen. Het was een goede race met een opening van 27.24 en een eindtijd van 57.42. De 100m gaat zo iedere wedstrijd een beetje harder op weg naar het NK in juni.

Wedstrijdnieuws
Limietwedstrijd Eindhoven
maandag 19 februari 2007 (6 reads)

Voor het eerst sinds vele jaren heb ik weer eens 100 vrij lang bad gezwommen. Met de tijd 54,16 (een persoonlijk record) ben ik zeer tevreden.
De 100 vlinderslag gaat met de week sneller 57,87.
De 50 rugslag was binnen de 2 minuten achter de 100 vlinderslag. Helaas ging dat niet meer zo snel 29.1.

Wedstrijdnieuws
Uitslagen Euromeet Luxemburg
zondag 28 januari 2007 (75 reads)

Het was een zwaar weekend. Hieronder volgen de uitslagen van mijn races. Later meer.
De uitslag op de 50m vlinderslag lijkt niet te kloppen, dit zal een 9e plaats moeten zijn gezien de tijden.

Prelims

50m  Fly  Men

0:25.66

11.

 

 

Final

50m  Fly  Men

0:25.38

12.

 

 

Prelims

50m  Freestyle  Men

0:24.87

32.

 

 

Prelims

50m  Backstroke  Men

0:28.98

16.

 

 

Final

50m  Backstroke  Men

0:28.61

14.

 

 

Prelims

100m  Fly  Men

0:59.41

32.

 

 

Wedstrijdnieuws
Teleurstelling verwerken en vooruit kijken.
zondag 3 december 2006 (2696 reads)

De afgelopen 3 dagen stonden in het teken van kwalificatie voor de Wereldkampioenschapppen 2007 in Melbourne. Zaterdag moest het gebeuren op de 50m vlinderslag. Mijn tijd gezwommen tijdens de DOSC eerder dit jaar van 23.95 was 5 honderdste onder de gestelde limiet van 24.00. In het zwemmen bestaat echter altijd de regel dat je vormbehoud moet tonen. Dit betekende een tijd neerzetten onder de 24.24 seconden.

Lees verder
Wedstrijdnieuws
Limietwedstrijd Barneveld
donderdag 23 november 2006 (5 reads)

Afgelopen weekend zwom ik een limietwedstrijd in Barneveld.
Ik ben zeer tevreden met het resultaat.
100 Vlinder 54,71.
Helaas werd er geen 50 vlinderslag gezwommen. Ik heb tijdens de 50 vrij vlinderslag gezwommen met een tijd van24,06 lig ik op koers voor de WK limietwedstrijd, EK Helsinki en de NK. 

Wedstrijdnieuws
Tevreden resultaat limietwedstrijd eindhoven
maandag 6 november 2006 (52 reads)

Ik ben zeer tevreden met de zwemresultaten van afgelopen weekend. Na een aantal zware trainingsweken en vrijdag een trainingswedstrijd. Op de 50 vlinderslag zwom ik 25,27. Op de 100 vlinderslag zwom ik ruim een seconde sneller dan twee weken weerder 57,46.

Vandaag ben ik gestart met de taper voor de limietwedstrijd van 1,2 en 3 december te eindhoven.
Ik ben iemand die een lange taper met veel snelheid en rust nodig heeft. Ik kijk er naar uit om te racen. Het wordt een drukken maand dcember. 1, 2 en 3 december de WK limietwedstrijd vervolgens de EK om als laatste wedstrijd van 2006 de NK te zwemmen.

In practijk laten zien waarvoor we een half jaar hard getraind hebben!

Wedstrijdnieuws
ISF Aachen: uitslag
zaterdag 14 oktober 2006 (76 reads)

Vanmiddag heb ik in Aachen de series van de 50m vlinderslag gezwommen in 24.7 (pr 23.56). De tijd is nog niet naar mijn zin, vanavond in de finale een herkansing.
De 200m vlinderslag ging goed, eindtijd : 2.05 (pr 2.02) en een derde plaats.

De finale van de 50m vlinderslag ging beter dan vanmorgen, 1e plaats en een eindtijd van 24.43. Vorig jaar zwom ik in Aachen 24.5 en kwam ik op de EK korte baan uit op 23.56, slechts 6 honderste boven het Nationaal Record van Joris Keizer. De seizoensopbouw gaat de goede kant op. In samenwerking met Marcel Wouda heb ik er alle vertrouwen in op weg naar de EK korte baan in Helsinki!

Wedstrijdnieuws
8e keer 50 rugslag titel op NK Sprint!
dinsdag 27 juni 2006 (0 reads)

Zondag ben ik voor de 8e keer achtereenvolgend Nationaal Kampioen Sprint geworden op de 50 rugslag. Met de tijd van 25,49 ben ik zeer tevreden.

Helaas misten we het Nationaal record 4 x 50 wisselslag op 0,03 seconde.
Bastiaan Tamminga 0.25.53
Jeroen van den Berkt 0.28.00
Mark Veens 0.24.26
Patrick Martens 0.22.68
1.40.47
Het record blijft op mede mijn naam staan maar dan als DWK ploeg
Bastiaan Tamminga 0:26.20
Benno Kuipers (0:28.67)
Ewout Holst (0:23.81)
Dennis Rijnbeek (0:21.76)
1.40.44

Wedstrijdnieuws
Nationale kampioenschappen 2006
zondag 11 juni 2006 (2 reads)

De series op de 50m vlinderslag verliepen vanmorgen niet zoals gepland. Ik heb me met 25.7 als 6e geplaatst voor de A finale. Vanmiddag zal ik tevens uitkomen op de 4 x 100m wisselslag estafette van PSV.

De finale van de 50m vlinderslag werd een strijd met Robin van Aggele. Hij won de finale in 24.45 tegen 24.75 van mij (pr: 23.95). 

Wedstrijdnieuws
Nationale kampioenschappen 2006
zaterdag 10 juni 2006 (4 reads)

Vanmorgen heb ik me tijdens de series op de 100m vlinderslag gemakkelijk geplaatst voor de A finale in 57.33. Vanmiddag belooft een leuke race te worden met Pieter van den Hoogenband op baan 4, hij kreeg een wildcard van de KNZB.
Mijn eindtijd van 56.22 in de A finale was goud voor het zilver. Het goud ging in 54.24 naar Pieter. Over mijn race was ik wel tevreden. De vermoeidheid is te groot om te kunnen versnellen op mijn tweede baan. Met voldoende rust in de aanloop naar Boedapest heb ik er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen.

Wedstrijdnieuws
Nationale kampioenschappen 2006
vrijdag 9 juni 2006 (6 reads)

Vandaag zijn de Nationale Kampioenschappen van start gegaan. Deze wedstrijden in Eindhoven passen voor de EK ploeg binnen het twee weken durende trainingskamp. 
Omdat we vol door trainen om deze zomer in Boedapest in topvorm aan de start te verschijnen, verwacht ik niet veel van mijn prestaties.

Vanmiddag kwam ik aan de start op de 100m rugslag in de A finale. Mijn eindtijd van 59.25 viel me eigenlijk mee. Deze eindtijd was tevens goed voor de bronzen medaille (goud: Nick Driebergen / zilver: John Keetman).
Vanmorgen maakte ik een kort uitstapje naar de 50m vrijeslag. Dat uitstapje resulteerde in 24.84. Dit viel me erg tegen, daarom heb ik besloten niet aan de start te komen in de B finale.

Wedstrijdnieuws
Boedapest en Helsinki in de pocket!
zaterdag 15 april 2006 (0 reads)

Vanochtend zwom ik tijdens de Amsterdam Swim Cup een 24,40 op de 50 vlinderslag slechts 0,02 seconde boven mijn persoonlijk record! Dit is ruim binnen vormbehoud EK Boedapest (24,64) en vormbehoud EK Helsinki (24,68). De week extra rust heeft me goed gedaan. Kijken wat we er vanmiddag uit kunnen halen.

Wedstrijdnieuws
Amsterdam Swim Cup
vrijdag 14 april 2006 (0 reads)

Morgen start ik tijdens de Amsterdam Swim Cup op de 50 meter vlinderslag. Ik heb gekozen voor een zeer beperkt programma. Doel is het eindigen binnen de vormbehoud tijd voor de EK lange baan deze zomer in Boedapest.

Vanmorgen hoorde ik via mijn ploeggenoten de haperingen met de electronische tijdwaarneming waardoor de tijd van Nick Driebergen op de 50 meter rugslag niet wordt erkend als Nationaal Record. Hopelijk werkt de tijdwaarneming vanmiddag tijdens de finales vlekkeloos zodat Nick de kans krijgt om deze blamage recht te zetten. 

Gelukkig kan ik Nick nu officieel feliciteren met een Nationaal Record. Mijn gezwommen record uit 2002 in Berlijn en de evenaring van Mitja Zastrow vorig jaar in Eindhoven van 26.30 gaan uit de boeken. Een geweldige 25.94 gaat de boeken in.

Wedstrijdnieuws
Resultaten Flanders SC Antwerpen
vrijdag 10 maart 2006 (1 reads)

Vrijdag 10 maart

Serie 50m vlinderslag: 0.24.78 (PR 24.38; limiet EK 24.40; vormbehoud EK 24.64). Mijn bloktijd was 1.04 seconde. Dat is dus een mooi aandachtspunt voor de finale van morgen. De finale zal spannend worden met concurrentie van Peter Mankoc uit Slovenie (24.72). Alle uitslagen zijn te vinden op de website van de Vlaamse Zwemfederatie.

Zaterdag 11 maart
Vanmiddag heb ik de finale van de 50m vlinderslag gezwommen, eindtijd: 24.75. Ik ben wel tevreden ondanks dat ik net boven de vormbehoud voor de EK ben gebleven. Peter Mankoc won de race in 24.41.

Zondag 12 maart
Vanmorgen heb ik me als 5e geplaatst voor de finale van de 100m vlinderslag in 57.28.

Tijdens de finale was ik iets sneller, 57.15. Helaas kon ik door de vermoeidheid niet snel terug komen. Ik kijk uit naar de taper en ben benieuwd wat ik dan kan!

Wedstrijdnieuws
Voorbeschouwing Flanders swimming cup
donderdag 9 maart 2006 (0 reads)

 

Morgen vertrekken we met de ploeg van NZE naar Antwerpen. Mijn hoofddoel van het weekend is vormbehoud tonen voor de Europese Kampioenschappen welke worden gehouden in juli in Budapest op de 50m vlinderslag. Ook op de 100m vlinderslag heb ik mezelf tot doel gesteld om te voldoen aan de limiet voor het EK. Ik wil dit weekend kijken hoever ik kom met een technisch goede race. Via de website houd ik jullie op de hoogte van de resultaten.

 

Wedstrijdnieuws
Limietwedstrijd Amersfoort
maandag 13 februari 2006 (0 reads)
Gisteren heb ik aan de limietwedstrijd in Amersfoort meegedaan. Helaas was de kant aan de startzijde voor de 50 meter zo glad en ondiep dat de 50 rugslag rampzalig verliep. Eerst wegglijden bij de start en compleet stil liggen onder water om vervolgens met mijn rug de bodem te raken. Helaas gelukkig wist ik hierdoor wel dat ik bij de 50 vlinder voorzichtig moest starten. Met de tijd van 24,97 ben ik dan ook zeer tevreden. Nu weer hard treainen om mij op de Vlaamse open te kwalifeceren voor de EK Boedapest! 
Wedstrijdnieuws
Uitslagen NK korte baan 2005 Amsterdam
zaterdag 17 december 2005 (0 reads)

Vrijdag 16 december

De 100 meter rugslag werd in de allerlaatste meters beslist; 53.50 voor Mitja om 53.52 voor Bastiaan. Een dik persoonlijk record voor mij, een nationaal record voor Mitja. Een zilveren plek met een dikke gouden rand!!
Mijn tijd is tevens binnen de vormbehoud voor de WK korte baan (april Shanghai).

Zaterdag 17 december

Goud op de 100 meter vlinderslag in 52.75. Opening 24.13. Ewoud eindigde als tweede in een dik persoonlijk record van 53.48. Mijn eindtijd is wederom binnen de vormbehoud voor de WK korte baan.
Goud op de 50 meter rugslag in 25.13.

Zondag 18 december

Een mooie afsluiting voor 2005 Goud op de 50 vlinderslag in 23,59. (2e Ewoud 3e Joris)

Wedstrijdnieuws
NK Korte Baan Amsterdam
donderdag 15 december 2005 (0 reads)

Hierbij mijn programma voor de NK Korte Baan te Amsterdam (16-18 Dec)
Vrijdag: 100 Rug
Zaterdag: 100 Vlinder en 50 Rug
Zondag: 50 Vlinderslag

Wedstrijdnieuws
Swimcup Dordrecht
maandag 7 november 2005 (0 reads)

Het was een lang weekend, 2 volle dagen in het zwembad met een tevreden resultaat.
50 vlinder: (Series 24,44) Finale 24,37 2e
100 Rug : (Series 56,88) Finale 57,12

50 Rug: Series 26,16 (Finale niet gezwommen)
100 Vlinder: (Series: 55,48) Finale 54,57 3e)

Wedstrijdnieuws
International Swimming Festival Aken (Uitslagen)
dinsdag 18 oktober 2005 (0 reads)
       Serie Finale
50 vl 24.56 24.53
50 rc 26.37 26.00
50 bc 23.46 
100 vl 55.66 55.13
100 rc 56.68 

Het is duidelijk te zien aan de resultaten dat we hard getraind hebben.
Nu gelukkig een week rustiger aan trainen, om een beetje te herstellen.

Wedstrijdnieuws
International Swimming Festival Aken
dinsdag 18 oktober 2005 (0 reads)

Dit weekend start ik 5 maal in Aken.
Zaterdag de 50 Vlinder, 50 Rug en de 50 Vrij
Zondag 100 Vlinder en 100 Rug

Op de website van het ISF staan de startlijsten.

Wedstrijdnieuws
NK lange baan zilver en brons
donderdag 21 april 2005 (0 reads)

Na een redelijke race en met een eindtijd van 55.59 bereikte ik donderdag als tweede de finish op de 100meter vlinderslag. De tijd viel me een beetje tegen, het gevoel was wel erg goed. 

Vandaag een bronzen medaille en een persoonlijk record! En een unieke prestatie, zowel in de series als in de finale legde ik de 100 meter rugslag af in 58.52 seconden.


Zaterdag kom ik aan de start op de 50m rugslag en de 50m vlinderslag.  

Nieuws  Archief   

Syndicatie  Afdrukken