21 oktober 2021 Inloggen
     Zoek
Nieuws
Ereteken
Gouden topsport ereteken
vrijdag 26 november 2010 (3615 reads)

Een gouden avond voor de Nederlandse zwemploeg tijdens het EK korte baan in Eindhoven kreeg voor mij een bijzonder einde. Meeuwis Bouw heeft mij, uit naam van de KNZB, een gouden topsport ereteken uitgereikt. WOW!

Meeuwis had een paar mooie woorden voorbereid. Toen hij het rijtje topsporttoernooien opnoemde waar ik aan deel heb genomen, kreeg ik even kippenvel. Het is een voorrecht om de hele wereld over te mogen reizen om deel te nemen aan zwemtoernooien. Wat me het meeste is bijgebleven aan de woorden van Meeuwis is dat hij me benoemde als rolmodel voor de Nederlandse zwemjeugd. Om mijn inzet en harde werken. Een mooi gebaar van de KNZB, waar ik best trots op ben. 

 

Lees verder
Algemeen Nieuws
.Punt
dinsdag 9 november 2010 (5221 reads)

 

Download als PDF

Veldhoven 9 November 2010 Door: Bastiaan Tamminga

In december 2009 stond ik voor een moeilijke keuze. Ik had een van mijn mooiste toernooien ooit gezwommen, de EK – Korte baan Istanbul. Nieuw Nederlands record op de 50 vlinderslag in een wereldtijd 22.74. Wat ga ik nu doen? De gedachte speelde door mijn hoofd dat de EK Kort bad 2010 wel eens naar Eindhoven zou kunnen komen. Wat zou het mooi zijn om nogmaals in eigen land, eigen bad een topprestatie neer te zetten. Aan de kwalificatie-eisen van de KNZB had ik inmiddels voldaan.

Lees verder
Nieuws  Archief   

Syndicatie  Afdrukken