21 oktober 2021 Inloggen
     Zoek
Nieuws
Wedstrijdnieuws
Limietwedstrijd Barneveld
donderdag 23 november 2006 (5 reads)

Afgelopen weekend zwom ik een limietwedstrijd in Barneveld.
Ik ben zeer tevreden met het resultaat.
100 Vlinder 54,71.
Helaas werd er geen 50 vlinderslag gezwommen. Ik heb tijdens de 50 vrij vlinderslag gezwommen met een tijd van24,06 lig ik op koers voor de WK limietwedstrijd, EK Helsinki en de NK. 

Algemeen Nieuws
Limieten WK Melbourne aangepast
zondag 12 november 2006 (10 reads)

De normen en limieten voor deelname aan de Wereld Kampioenschappen lange baan in Melbourne (maart 2007) zijn aangepast. Reden hiervoor is het bekend worden van de eisen van FINA voor deelname aan de Olympische Spelen van 2008. De KNZB wil de normen voor deelname aan de OS 0,5% scherper maken dan de normen voor deelname aan de WK. Met de oude WK limieten was dit andersom.
Persoonlijk ben ik bijzonder blij met deze aanpassing. Omdat de regeling met terugwerkende kracht geldt, betekent dit dat ik tijdens de DOSC in april van dit jaar heb voldaan aan de eis voor deelname op de 50m vlinderslag (23.95, limiet aangepast 24.00). Aan de norm voor vormbehoud (24.24) heb ik in Budapest niet voldaan. Dit zal ik tijdens de WK kwalificatiewedstrijd op 1,2 en 3 december in Eindhoven gaan doen.
Het bekend worden van deze limieten geeft ook inzicht in de normen voor de OS in Beijing, mijn ultieme sportdoel. Omdat de 50m vlinderslag geen Olympisch nummer is zal ik me moeten gaan plaatsen op de 100m vlinderslag.

Wedstrijdnieuws
Tevreden resultaat limietwedstrijd eindhoven
maandag 6 november 2006 (52 reads)

Ik ben zeer tevreden met de zwemresultaten van afgelopen weekend. Na een aantal zware trainingsweken en vrijdag een trainingswedstrijd. Op de 50 vlinderslag zwom ik 25,27. Op de 100 vlinderslag zwom ik ruim een seconde sneller dan twee weken weerder 57,46.

Vandaag ben ik gestart met de taper voor de limietwedstrijd van 1,2 en 3 december te eindhoven.
Ik ben iemand die een lange taper met veel snelheid en rust nodig heeft. Ik kijk er naar uit om te racen. Het wordt een drukken maand dcember. 1, 2 en 3 december de WK limietwedstrijd vervolgens de EK om als laatste wedstrijd van 2006 de NK te zwemmen.

In practijk laten zien waarvoor we een half jaar hard getraind hebben!

Algemeen Nieuws
Stem Sportief: Kieswijzer Sport
woensdag 1 november 2006 (605 reads)

Bron: www.sport.nl

Op 22 november zijn de Tweede Kamer verkiezingen. Wil jij ook de sport laten meewegen in je keuze voor een politieke partij? De NOC*NSF Kieswijzer Sport helpt je om te bepalen welke politieke partij het dichtst bij jouw ideeën over sport staat.

De Kieswijzer presenteert een 15-tal stellingen over een aantal thema's in de sport, waarover de politieke partijen al dan niet een standpunt hebben opgenomen in hun verkiezingsprogramma.

Je kunt op elke stelling je mening geven door te klikken op helemaal mee oneens, mee oneens, neutraal, mee eens of helemaal mee eens.  Je kunt na het beantwoorden van de stellingen aan maximaal drie onderwerpen die jij belangrijk vindt nog extra gewicht meegeven.

Het resultaat van je keuzes is een overzicht van de politieke partijen die het dichtst bij jouw opvattingen staan. Om de kieswijzer overzichtelijk te houden, hebben we een 7-tal politieke partijen opgenomen in de kieswijzer.

Succes met het invullen van de Kieswijzer Sport!

Lees verder
Nieuws  Archief   

Syndicatie  Afdrukken