20 oktober 2021 Inloggen
     Zoek
Nieuws
Algemeen Nieuws
Afvaardiging EK korte baan is bekend gemaakt
zondag 26 oktober 2008 (102 reads)

NIEUWEGEIN- Jacco Verhaeren, Technisch Directeur KNZB, heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de Europese Kampioenschappen Korte Baan in Rijeka (Kroatië), welke gehouden worden van 11 t/m 14 december 2008.

Heren                                     Dames                                   

Bastiaan Tamminga

Chantal Groot

Joeri Verlinden

Femke Heemskerk

Lennart Stekelenburg

Hinkelien Scheuder

Nick Driebergen

Inge Dekker

Robert Lijesen

Jolijn van Valkengoed

Robin van Aggele

Lia Dekker

Rudy Ted de Haan

Marleen Veldhuis

Sebastiaan Verschuren

Moniek Nijhuis

Stefan de Die

Ranomi Kromowidjojo

Thijs van Valkengoed

Sharon van Rouwendaal

 

Lenneke van Schaik

 

Tessa Brouwer

 

Clarissa van Rheenen

 

Saskia de Jonge

Op zwemkroniek.com staat een interessant artikel met als titel ''grootste afvaardiging ooit naar EK korte baan'' Klik hier om het artikel te lezen.

Wedstrijdnieuws
(Op)nieuw Nederlands Record!
zondag 19 oktober 2008 (84 reads)

Gisteren heb ik Aachen deelgenomen aan het Schwimm Festival. Het is wel een beetje traditie geworden om (hard) te zwemmen in Aachen.

Mijn missie was het zwemmen van een EK richttijd op de 50m vrije slag. Met 22.42 op de NK in December voldeed ik net niet aan de richttijd voor de EK estafette 4 x 50m vrije slag. Daarnaast bezette ik met deze tijd de 5e plaats in de Nederlandse ranking en we weten dat er slechts 4 plaatsen te vergeven zijn. In Aachen zwom ik in de ochtend al 22.12 en in de middag zelfs 22.05! Daarmee ben ik zo goed als zeker van een estafetteplaats voor de EK (Reijka, december 2008). Ik ben nu namelijk de snelste Nederlander van dit seizoen (alleen Pieter van den Hoogenband zwom sneller met 21.9 maar hij heeft een punt achter zijn zwemloopbaan gezet na de OS). Missie meer dan geslaagd!

De 50m vlinderslag ging in de ochtend redelijk met een eindtijd van 23.8. In de middag verraste ik mezelf met een nieuwe Nederlandse Recordtijd van 23.25! Het record stond sinds december 2007 op mijn naam (23.48) waarna ik het in april in Manchester verscherpte naar 23.32.

Een geweldig weekend!! Ter voorbereiding op de EK korte baan zal ik in het weekend van 8 november deelnemen aan een toernooi in Stavanger (Noorwegen). Ik ga met Hinkelien en Robert deelnemen aan dit toernooi.  

Nieuws  Archief   

Syndicatie  Afdrukken