20 oktober 2021 Inloggen
     Zoek
Nieuws
ZwemClinic
Bastiaan Tamminga met clinic terug in het zwembad
donderdag 22 april 2010 (136 reads)

Bron: zwemkroniek.com
Goed idee om internationals in te schakelen bij trainingen van de aankomende RTC-toppers. Op initiatief van Patrick Pearson kwam Bastiaan Tamminga zijn RTC-groep van het RTC Eindhoven vertellen over en het voordoen van onder waterfases. De speciale verslaggeefster Andrea Kneppers en Jessica Spruit maakten er een verslag van.

Op dinsdagochtend 20 april (de verjaardag van Jovanna Koens) kreeg het RTC uit Eindhoven een clinic van beste onder water zwemmer van Nederland, Bastiaan Tamminga. Het was lang geleden dat de nieuwbakken vader in het zwembad was geweest, dus voor de zwemmers was het een verrassing dat hij om half zeven in het trainingsbad verscheen. Na een kort inzwemprogramma dook Bastiaan zelf ook het water in.
Clinic RTC Eindhoven
Bastiaan Tamminga leert de RTC-zwemmers van Eindhoven de fijne kneepjes van de on der waterfase.

Hij begon zijn clinic niet met aandacht voor de rompspanning, wat hij normaal wel doet. Van RTC-zwemmers werd verwacht dat die bij ons al perfect zou zijn. Dus begon hij met oefeningen waarbij de zwemmers en zwemsters moesten afzetten en hun handen langs hun lichaam moesten houden, dit om vlinderbenen met spanning op de romp moeilijker te maken.

Zo deden we nog meer verschillende vormen van onderwaterfases met de bedoeling deze te verbeteren. Het doel was uiteindelijk een 15 meter goede onderwaterfase op maximale snelheid te doen. De belangrijkste tip die de meesten hebben meegekregen is dat als we op maximale snelheid moeten zwemmen, we niet het maximale bewegingstempo moeten aanhouden, maar liever op 97%, omdat we dan beter het water kunnen verplaatsen.

We hebben onze onderwaterfase weer wat kunnen verbeteren, en Patrick Pearson (onze trainer) liet al doorschemeren dat er waarschijnlijk een volgende keer komt. Leuk!

Nieuws  Archief   

Syndicatie  Afdrukken