20 oktober 2021 Inloggen
     Zoek
Nieuws
Algemeen Nieuws
Succesvolle eerste week in Lignano (Italie)
zaterdag 19 januari 2008 (70 reads)

Vannochtend heb ik de eerste week van het trainingskamp ter voorbereiding op de EK Eindhoven afgerond. Een week waarin het trainen anders is dan vorig jaar. Na de prestaties welke ik in december heb gedaan heb ik in overleg met mijn coach Marcel Wouda besloten mij meer te gaan richten op de 50 meter nummers (en de 100 op kort bad).
Als gevolg hiervan zijn mij trainingenschema en voeding aangepast. De zwemtrainingen zijn korter en meer gericht op snelheid en Techniek. De kwaliteit moet hoog blijven. Daarnaast is de krachttraining zwaarder geworden deze is meer gericht op maximaal kracht(Net zoals bij een 50 meter in zo'n kort mogelijke tijd zo veel mogelijk kracht leveren).
Als je minder meters gaat zwemmen heb je ok minder energie nodig. Daarom heb ik mijn voedingspatroon aangepast zodat ik in mijn haaienpakken blijf passen ondanks de trainingsverandering.

Afgelopen week is me zeer goed bevallen Donderdag zwom ik 24,37 seconden op de 50 vlinderslag (50m bad) wat 2 100e langzamer is dan op de OS/EK kwalificatie wedstrijd welke in december plaatsvond.

Nog een week te gaan hier in Lignano. Eerst een zondag rust dan er weer vol tegen aan! Ik kijk uit naar de EK!

Nieuws  Archief   

Syndicatie  Afdrukken